Közgazdász-vándorgyűlés

Közgazdász-életműdíj Kopátsy Sándornak

2015. szeptember 06. - MKT admin

kopatsy_1b.JPGA Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöksége – az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének előterjesztésére – Közgazdász Életműdíjat adományozott Dr. Kopátsy Sándornak, a közgazdaságtudomány akadémiai doktorának, a köz szolgálatában sok évtizeden át kiemelkedő színvonalon végzett szakmai tevékenységéért, rendkívül gazdag életművéért és páratlanul eredeti, a közgazdasági gyakorlatot megtermékenyítő gondolataiért. A 93 éves közgazdász az 53. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén vehette át az MKT legmagasabb kitüntetését Kovács Árpádtól, a társaság elnökétől és Hegedüs Évától, az MKT főtitkárától.

Kopátsy Sándort sok mindenért tiszteljük: például ő hívta életre a korábban fontos szerepet játszó pénzügyminisztériumi háttérintézményt, a legendás Pénzügykutatót. Biztosan sokan emlékeznek még Doktor Agyra, aki a Magyarázom a mechanizmust című rajzfilmsorozat hőseként ismertetett meg egy országot piacgazdasági, és általában közgazdasági fogalmakkal, gondolatokkal – fogalmazott köszöntőjében az MKT elnöke, hozzátéve, hogy Kopátsy Sándor 30 könyvet írt, amelyek többsége közgazdasági, de hősei között szerepel Ady és Kádár János éppúgy, mint a jelenlegi miniszterelnök. Néhány évvel ezelőtt – saját megfogalmazása szerint – ő volt a legidősebb közalkalmazott: 90 éves kora táján még tanácsokat adott az akkor nemzetgazdasági miniszter Matolcsy Györgynek.

kopatsy_2.jpgFotó: Végh Csaba; Forrás: Minap.hu

Kopátsy Sándor sok éven át nagyon sok közgazdasági társasági rendezvényen szerepelt: például előadója volt az 1995. évi miskolci vándorgyűlésnek, többször is ő tartotta a záró előadást a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján – mindig elvarázsolva az ifjú kollégákat eredeti gondolataival, meghökkentő meglátásaival, sajátos javaslataival.

Azt hiszem, valamennyiünk nevében kívánhatom azt, hogy még nagyon sok éven át olvashassuk Kopátsy Sándor eredeti és szabad gondolatait és véleményét a gazdaságról és a világró – zárta a méltatást az MKT elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr647765038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása