Közgazdász-vándorgyűlés

A versenyképességről - nemzetközi kitekintéssel

2016. szeptember 07. - MKT admin

versenykepesseg.jpgRangos nemzetközi és hazai előadói gárdával erősített az 54. Közgazdász-vándorgyűlés versenyképességi szekciója. Az MKT legfiatalabb, de máris rendkívül aktív szakosztálya szeptember 16-án, pénteken 14 órától vitatja meg Magyarország versenyképességének ügyét a kecskeméti Agóra Központban. A szekcióülésen az MNB vezető közgazdászának, a szakosztály elnökének, Palotai Dánielnek a bevezető gondolatait követően Augusto Lopez-Claros, a Világbank Doing Business című kiadványáért felelős Global Indicators Group igazgatója tart előadást A magánszektor fejlesztésének fő tényezői: a versenyképesség egyik nemzetközi perspektívája címmel, majd a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, Christian Wolff urat hallhatja a szekció közönsége. A két előadást követően, egy kerekasztal-beszélgetés részeként Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke, Székely P. István, az Európai Bizottság ECFIN főigazgatóságának igazgatója és Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára vitatja meg, hogy miben versenyképes Magyarország - és hogy miben nem...

A panelbeszélgetést követő szünet után Székely P. István az Európai Bizottság 2016-os országjelentésének megállapításait ismerteti, majd Parragh Bianka, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Óbudai Egyetem egyetemi adjunktusa egy egészen divatos témáról, a sharing economy versenyképességi tényezőiről tart előadást. Az ülés zárásaként az elhangzottakat Baksay Gergely, az MNB költségvetési és versenyképességi elemzésekért felelős igazgatója összegzi.

A szekció programja alatt szinkrontolmácsolást biztosítunk!

Az 54. Közgazdász-vándorgyűlés szekcióinak teljes programja ide kattintva olvasható. A konferenciára itt lehet regisztrálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr4711684647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása