Közgazdász-vándorgyűlés

Fókuszban a műemlékvédelem és -hasznosítás

2017. július 18. - MKT admin

edeleny-6341.jpgA műemlékvédelem és a műemlékhasznosítás kérdéskörét járja végig a Magyar Közgazdasági Társaság Kultúragazdasági Szakosztályának félnapos szekciója szeptember 8-án, pénteken 14 órától Egerben, az 55. Közgazdász-vándorgyűlésen.

A szekció előadói között ott lesz többek között Déry Attila Ybl-díjas építész, Berecz Mátyás, az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója, valamint M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, a felújított Edelényi Kastélysziget 3D-s filmjének rendezője is. A szekció levezető elnöke Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság Kultúragazdasági Szakosztályának elnöke lesz.


A felújított Edelényi Kastélysziget

A szekció előadói és kerekasztal-beszélgetésének résztvevői többek között arra keresik a választ észak-magyarországi gyakorlati példákon - így az Edelényi Kastélysziget példáján - keresztül, hogy miként egyeztethetők össze a műemlékvédelem és a turizmus érdekei, és milyen módon, milyen 21. századi technikákkal tehetők élményszerűbbé a műemlékeink.


M. Tóth Géza Lieb Ferenc, az edelényi festő című,
3D-s történelmi kisjátékfilmjének trailere

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr9512672171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása