Közgazdász-vándorgyűlés

Négy hét múlva indul a vándorgyűlés!

2017. augusztus 10. - MKT admin

sargent-photo_300ppi-nyu_2.jpgThomas J. Sargent Nobel-díjas közgazdász, a racionális várakozások elméletének egyik úttörője lesz a nyitó előadója a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 55. Közgazdász-vándorgyűlésének. A New York-i Egyetem professzora és Matolcsy György jegybankelnök előadása nyitja meg ugyanis a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáját éppen négy hét múlva, szeptember 7-én, csütör­tökön délután Egerben.

Öt év után tér vissza Egerbe a Közgazdász-vándorgyűlés: a 2012-es, jubileumi 50. konfe­rencia után ismét Heves megye székhelye ad otthon 2017. szeptember 7. és 9. között a magyar közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelének. A konferencia központi témái között idén is meghatározó lesz a versenyképesség és az innováció. Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés két plenáris és 16 szekcióülésén mintegy 150 előadó osztja majd meg gondolatait a több mint 700 fős, hazai és határainkon túli magyar közgazdászokból álló hallgatósággal.

Az idei konferencia plenáris ülésein – ahogyan az elmúlt években mindig – a gazda­ságpoli­tika és monetáris politika irányítói, a gazdasági élet meghatározó szereplői – Thomas J. Sargent és Matolcsy György mellett például Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója és Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke – tartanak előadá­sokat. A konferencia 16 tematikus szekcióülésének előadói között pedig a hazai gazdasági és pénz­ügyi élet felsővezetői, gazdaságkutatók és gyakorló vállalatvezetők, valamint kormánytagok is jelezték előzetesen a részvételüket. A szekciók idén a hagyományos témák – pénzügyek, gazdaságpolitika, EU-források – mellett olyan speciális témákat vesznek sorra, mint példá­ul a borágazat helyzete, a műemlékvédelem és a műemlék-hasznosítás kérdései, a fintech-ipar újdonságai vagy éppen a sportfinanszírozás aktualitásai.

A szakmai programok sokszínűségét jelzi, hogy a szekcióüléseken a résztvevők hallhatják hat magyarországi bank első számú vezetője mellett Liu Shaolin Sándor világbajnok gyors­korcsolyázót és M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt és Balázs Béla-díjas filmrendezőt is, a szekciók levezető elnökei között pedig ott lesz többek között Nagy Márton, az MNB alelnöke vagy éppen Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója is.

A konferencia szervezője az idén 123 éves Magyar Közgazdasági Társaság. Az MKT közhasznú szakmai egyesület, tagjainak száma több mint ötezer fő, az ország csaknem valamennyi egyéjében működik helyi szervezete, országosan pedig mintegy húsz szakosz­tályt működtet. Az MKT elnöke Pleschinger Gyula, az MNB Monetáris Tanácsának tagja. A társaság főtitkára Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja ide kattintva megtalálható.

A konferenciára regisztrálni ide kattintva lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr5312732584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása