Közgazdász-vándorgyűlés

Egerben szinte mindig jubilálunk...

2017. augusztus 11. - MKT admin

koszonto.JPGEgerben több alkalommal is jubilált már a Közgazdász-vándorgyűlés. Öt éve éppen az ötvenedik konferenciának adott otthont a Bikavér fővárosa. De már 1971-ben is jubileumi vándorgyűlésnek adott otthont Eger, méghozzá éppen a tizediknek! Akkor június 10—12-én — csütörtökön, pénteken és szombaton — a Gárdonyi Géza Színházban rendezte meg a konferenciát az MKT.

Az akkori megyei napilap, a Népújság 1971. június 10-i száma a címlapján a következőképpen köszöntötte a tanácskozást:

A Magyar Közgazdasági Társaság, a MTESZ Szervezési és Vezetési Tudományos Társasága, valamint a TIT közgazdasági választmánya jubileumi eseménnyel tisztelte meg megyénket, s városunkat: mától kezdve, három napon át jeles szakemberek találkozója a X. közgazdász vándorgyűlés, magas szintű előadások, tanácskozások színhelye Eger.

Heves megye székvárosa, sok száz éves fennállása óta már számtalanszor adott otthont a hazai és nemzetközi tudományos élet képviselőinek, mindig szívesen fogadta a haladás úttörőit, azokat, akik nemes szándékkal munkálkodnak hétköznapjaink szüntelenebbül szebbé tételén, s a közösségért érzett hihetetlenül nagy felelősségérzettel kutatják a jövőt, nyitnak új és egyre újabb sorompókat a fejlődés előtt.

Valószínűleg ezért is szeretik annyian megyénket, s városunkat, Egert, ezért dolgoznak kedvvel, örömmel ősi falai között, így eshetett ez a mostani választás is ránk.

Ez alkalommal a közgazdászokat üdvözölhetjük, köszönthetjük kedves vendégeink soraiban (...).

A népgazdasági hatékonyság és a vállalati jövedelmezőség — a ma kezdődő országos vándorgyűlés központi előadásának témája. Rendkívül fontos, érdekes s egyszersmind izgalmas téma, amely minden bizonnyal számtalan gondolatot ébreszt a jelenlévőkben, rengeteg hasznos ötletet, javaslatot felszínre hoz; ennélfogva élénk részvételre, aktív munkára, s természetesen a várakozásnak megfelelő eredményre lehet számítani.

S reméljük, hogy meg is lesz az eredmény, tartalmasak, hasznosak lesznek a következő szekcióülések — nem utolsósorban pedig kellemesen érzik magukat kedves vendégeink Egerben, Heves megyében.

Szeretnénk, ha a fárasztó munka szüneteiben ki-ki pihenést lelne patinás városunk számtalan műemléke között, felüdülne gyógyvizű strandunkon, kikapcsolódást találna szórakozóhelyeinken, jó kedvre derülne tüzes borainktól, s a találkozó végén csupa maradandó élményt, emléket vinne magával haza Egerből, megyénkből.

Örülnénk ha a X. közgazdász vándorgyűléssel mindenki elégedett lenne!

Sajtóbeszámolók az 1971-es konferenciáról (pdf)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr2212734110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása