Közgazdász-vándorgyűlés

Egerben önálló szekciót kap a bor

2017. augusztus 12. - MKT admin

boraszat.jpgA magyar bor jelenéről, jövőjéről és nemzetgazdasági jelentőségéről szervez szekcióülést az 55. Közgazdász-vándorgyűlés pénteki napján, szeptember 8-án délelőtt a Magyar Közgazdasági Társaság Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya.

Az ülésen kiváló egri borászok vitatják meg egymással és hallgatósággal az ágazat gondjait és lehetőségeit. Így itt lesz többek között Simkó Zoltán, az Egri Hegyközség elnöke, a Kőporos Borászat ügyvezetője; Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa; Kovács Nimród, a Kovács Nimród Winery ügyvezető-tulajdonosa; Romsics László, a Csányi Pincészet vezérigazgatója és ifj. Vida Péter, a Vida Családi Birtok társigazgatója. A borászok válogatott csapatához csatlakozik Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára, valamint Tarsoly József egri hegybíró is. A szekció levezető elnöke Nyíri Iván, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának tiszteletbeli elnöke lesz.

A borászati szekcióhoz kapcsolódik pénteken délután az MKT Munkaügyi Szakosztályának kerekasztal-beszélgetése. A résztvevők - a délelőtti előadók közül Debreczeni Mónika és Tarsoly József mellett Györe Dániel, a Földművelésügyi Minisztérium szőlő-bor-szesz szakreferense, Rácz Katalin, az Agrárgazdasági Kutató Intézet osztályvezetője és Sum István, a SZTÁV Felnőttképző Zrt. vezérigazgatója - a borágazat munkaerő-piaci sikereit és kudarcait vitatják meg Bagó József, a Munkaügyi Szakosztály elnökének vezetésével.

Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja ide kattintva letölthető.

A konferenciára regisztrálni ide kattintva lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr7912742002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása