Közgazdász-vándorgyűlés

Fókuszban az EU-források

2015. augusztus 08. - MKT admin

szechenyi_2020_logo.jpgIdén is központi szerepet kap a közgazdász-vándorgyűlés programjában az európai uniós források felhasználása. Túl azon, hogy a konferencia záró plenáris ülésén a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár Jánosé lesz a nyitó előadás, két szekció is foglalkozik majd a témával.

A délelőtti szekciót Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára vezeti majd, az elsősorban a 2014-2020-as időszak forrásaival foglalkozó előadók között pedig várhatóan ott lesz Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének alelnöke, Dányi Gábor, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, Császár Dániel, a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára, valamint a Miniszterelnökség több kiváló, a témáért felelős szakembere.

A délutáni, fejlesztéspolitikai panelben - Baráth Etele, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja, volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke vezetésével - többek között Balázs Péter volt külügyminisztert, az Európai Bizottság első magyar tagját, az MKT alelnökét, Palócz Évát, a KOPINT-Tárki ZRt. vezérigazgatóját, az MKT alelnökét, Szaló Péter volt államtitkárt, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi elnökét, valamint több regfionális fejlesztésért felelős szakember előadását, hozzászólását hallgathatja meg a szekció közönsége. Az előadók a délutáni szekcióban a fejlesztéspolitika területi dimenziójával és európai összefüggéseivel foglalkoznak majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr167688974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása