Közgazdász-vándorgyűlés

Közgazdász Életműdíj Kovács Árpádnak

2017. szeptember 09. - MKT admin

kovacs_arpad_kituntetese.jpgA Magyar Közgazdasági Társaság Elnöksége a társaság legmagasabb kitüntetését, a Közgazdász Életműdíjat adományozta Kovács Árpád egyetemi tanárnak, a Költségvetési Tanács elnökének, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnökének az államháztartás és a költségvetési folyamatok vizsgálata terén végzett, sok évtizedes elméleti kutatói és gyakorlati munkásságáért, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság elnökeként végzett tevékenységéért.

Örökös tiszteletbeli elnökünk az 55. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén vehette át a kitüntetés Pleschinger Gyulától, az MKT elnökétől és Hegedüs Évától, a társaság főtitkárától..

Méltatásában Pleschinger Gyula elmondta, hogy a Magyar Közgazdasági Társaság fennállásának 123 éves története során nem sok elnök volt, aki Kovács Árpádnál hosszabb ideig tölthette be az MKT elnöki tisztét. Talán csak Éber Antal, Heller Farkas és Csikós-Nagy Béla volt ennél tovább vezetője a társaságnak. Kovács Árpád kompromisszumkészsége és integráló személyisége az elnökségének a 9 éve alatt nagyon sokat adott ennek a társaságnak, örökös tiszteletbeli elnökként, elnökségi tagként pedig a jövőben is számítunk a bölcsességére és a tapasztalatára.

A kitüntetéshez ezúton is szeretettel gratulálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr1312818094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása