Közgazdász-vándorgyűlés

Agrártémákban forogtak a kamerák hétfőn

2022. szeptember 05. - MKT admin

20220905_130940_edited.jpgAz MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztálya két kerekasztal-beszélgetésének rögzítésével folytatódott a 60. Közgazdász-vándorgyűlés szekcióinak felvétele hétfőn délután az MKT közösségi terében. A paneleket  a konferencia kezdetekor, szeptember 22-én 10 órától tesszük elérhetővé a vándorgyűlés honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

Az első kerekasztal-beszélgetés a KAP stratégia tervről szólt, Vajda László, a szakosztály társelnöke, az Agrárminisztérium nyugalmazott európai integrációs főcsoportfőnöke moderálásával. A beszélgetés résztvevői: Szentirmay Zoltán, az Agrárminisztérium támogatáspolitikai főosztályvezetője; Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutatóintézet nyugalmazott főigazgatója és Tresó István, a K&H Bank Zrt. ügyvezető igazgatója, az agrár üzletág vezetője,, a Magyar Bankszövetség Agrár Munkabizottságának elnöke.

A második panel témáját az agrárinnováció és a precíziós mezőgazdaság adta – ennek moderátora Zöldréti Attila, az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztályának elnöke, a SAPARD Hivatal korábbi elnöke. A beszélgetés résztvevői: Bolyki Bence, az Agroinform.hu portálvezetője; Lantos Gergely, az Agrárminisztérium agrármodernizációs főosztályvezetője; Mezőszentgyörgyi Dávid, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese, a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület elnöke; valamint Vörös Attila, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója.

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában 2022. szeptember 22-23-án megtartandó konferencia helyszíni plenáris ülései és szekciói mellett - az elmúlt évek kedvező visszajelzéseket adó tapasztalatait továbbvíve - mintegy 8-10 kerekasztal-beszélgetést előre rögzítünk, olyan témákban, mint az klímasemlegesség, a Közös Agrárpolitika reformja, a precíziós mezőgazdaság aktualitásai, az egészségipari innovációmenedzsment, a lakáspiac trendjei... E beszélgetéseket ezekben a napokban rögzítjük és a konferencia kezdetekor, szeptember 22-én 10 órától tesszük elérhetővé a vándorgyűlés honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést. A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr8517924397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása