Közgazdász-vándorgyűlés

Tapasztalatok euróbevezetés előtt és után

2018. augusztus 15. - MKT admin

euro-1605659_1920.jpgAz eurózóna bővítésének lehetőségei és tapasztalatai adják az 56. Közgazdász-vándorgyűlés nemzetközi gazdasági szekciójának idei témáját - az eurót már bevezetett és a még euróbevezetés előtt álló országok tapasztalatai alapján.

A szeptember 7-én, pénteken 14 órától a debreceni Kölcsey Központban megrendezendő szekcióülés bevezető előadását Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Számvevőszék tagja, korábbi országgyűlési és európai parlamenti képviselő, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének alelnöke tartja majd. A már euróövezeti országok tapasztalatairól Szilágyiné Bátorfi Edit ljubljanai magyar nagykövet és Horbulák Zsolt egyetemi adjunktus, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság tagja számol be a hallgatóságnak.

A még euróbevezetés előtt álló uniós tagországok helyzetével kapcsolatban pedig Nagy Ágnes egyetemi docens, a Román Nemzeti Bank Igazgatótanácsának tagja és Scherczer Károly Róbert, Magyarország zágrábi nagykövetségének vezető külgazdasági attaséja osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel. A szekció levezető elnöke Galambos Tamás, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi projektirodájának vezetője, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának társelnöke lesz.

Az 56. Közgazdász-vándorgyűlés részletes szakmai programja ide kattintva megtekinthető.

A konferenciára ezen a linken lehet regisztrálni.

A jelentkezéssel érdemes sietni, mert gyorsan fogynak az elérhető szálláshelyek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr4714182051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása