Közgazdász-vándorgyűlés

Közgazdász-vándorgyűlés: fókuszban az innováció

2018. augusztus 27. - MKT admin

business-561387_1920.jpgAz innováció, mint a versenyképesség és a gazdasági növekedés kulcstényezője kiemelt helyen szerepel az 56. Közgazdász-vándorgyűlés programjában - nem csak a két plenáris ülésen, hanem a pénteki szekciók szakmai programjaiban is. A két plenáris és 19 szekcióülésen több mint 190 előadó osztja meg gondolatait a 900 fős hallgatósággal a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáján, szeptember 6. és 8. között a debreceni Kölcsey Központban. A közgazdász-vándorgyűlésre az előzetes, on-line regisztráció augusztus 31-én, pénteken 14 órakor zárul.

A konferencia nyitó plenáris ülésén - szeptember 6-án, csütörtökön délután - Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tart előadást a kormány stratégiai szintű innovációs elképzeléseivel kapcsolatban, míg a tanácskozás záró előadását szeptember 8-án, szombaton Liam Benham, az IBM kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke tartja majd A digitalizáció komoly felelősséggel jár címmel. A pénteki szekciók felkért előadói között ott van Martin Kern, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet igazgatója, valamint Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nemrégiben kinevezett elnöke is. 

Az innováció meghatározó tényező a pénzügyi szektorban - nem véletlen, hogy a fintech-szektorral több szempontból és több szekcióban is foglalkoznak majd szeptember 7-én, pénteken a Kölcsey Központban. A pénzügyi szekcióban A fintech-szektor aktualitásai címmel panelbeszélgetést szerveznek többek között Windisch László MNB-alelnök, Jánoskuti Levente, a McKinsey irodavezető partnere és Bíró Balázs, a Deloitte Magyarország pénzügyi tanácsadási üzletágának vezetője részvételével. Az ellenőrzési szekcióban is önálló blokk foglalkozik majd a fintech-megoldásokkal és azok ellenőrzési lehetőségeivel, többek között Gabler Gergely MNB-igazgató és Barna Balázs, a TransferWise vezető fejlesztője részvételével.

A vándorgyűlés gazdaságpolitikai szekciója külön blokkot szentel a technológia és az innováció szerepének a magyar gazdaságban, többek között Monostori Lászlónak, az MTA SZTAKI vezérigazgatójának és Germuska Pál gazdaságtörténésznek a részvételével, a fejlődésgazdaságtani szekcióban pedig Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke beszél majd a negyedik ipari vagy harmadik informatikai forradalomról. A logisztikai szekcióban az innováció olyan szegmensei köszönnek vissza, mint a sharing economy, az ipar 4.0 a logisztikában, vagy éppen az e-jegyek témaköre. Mindemellett a munkaügyi szekció előadói a foglalkoztatási innovációkkal foglalkoznak majd.

Az innováció aktualitásain belül elsősorban a mesterséges intelligencia kérdéskörét járják körbe a közgazdász-vándorgyűlés informatikai szekciójának előadói, köztük György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, de legalább ilyen izgalmas innovációkat mutatnak majd be a startup szekció előadásai is.

A konferencia részletes szakmai programja ide kattintva letölthető.

Az 56. közgazdász-vándorgyűlésre az előzetes, on-line regisztráció augusztus 31-én, pénteken 14 órakor zárul. Ezt követően már csak a helyszínen lesz lehetőség napi- és ebédjegyek váltására.

Szálláshelyek nagyobb számban a Hotel Nagyerdőben még elérhetőek, de egy-egy szobát - különösen a második éjszakára, szeptember 7-dikére - még több hotelben lehet foglalni.
A szállásokról bővebb információ ide kattintva olvasható.

A konferenciára regisztrálni ide kattintva lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr9914205363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása