Közgazdász-vándorgyűlés

Az erőltetett növekedés és a munkaerőhiány

2024. július 15. - MKT admin

car-6260373_1280.jpgSzakértők szerint komoly kérdés az, hogy az amúgy is feszített hazai munkaerőpiac képes lesz-e megfelelni azoknak az igényeknek és kihívásoknak, amelyeket a kormány iparosítási politikája - az autógyárak és az akkumulátorgyárak sorozatos építése - jelent majd. Lesz-e elég munkaerő? És ha nem, honnan lehet ezt pótolni? A tömeges munkaerőimport milyen feszültségeket okozhat a hazai munkaerőpiacon? Többek között ezeket a kérdéseket járja majd körül a 62. Közgazdász-vándorgyűlés Az erőltetett növekedés és a munkaerőhiány című szekciója 2024. szeptember 5-én, pénteken 14 órától a Nyíregyházi Egyetemen.

A szekció előadói: Rosta Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense; Bod Péter Ákos, az MTA doktora, az MKT alelnöke; Lakatos Judit, a Központi Statisztikai Hivatal ny. szakmai főtanácsadója; Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója és Kocsis László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának főosztályvezetője lesznek. Szekcióelnök: Bagó József, a  MunkaügyiSzemle.hu szerkesztője, rovatvezetője, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke.

A 62. Közgazdász-vándorgyűlésnek 2024. szeptember 5–6-án a Nyíregyházi Egyetem ad otthont. A konferencia nyitó plenáris ülésén Matolcsy György jegybankelnök, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter, a záró plenáris ülésen pedig Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke és Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

A helyszínen két plenáris és 16 szekcióülés mintegy száz előadója várja majd a résztvevőket. Az idei konferencia központi témáját a versenyképesség kérdései adják majd. Idén is lesz Bankvezérek kerekasztala, makrogazdasági elemzői fórum, lesz szó korrupcióról, innovációról, és az olimpia után számíthatunk egy-két friss olimpiai bajnokunk részvételére is. A konferenciára az MKT tagjai idén is jelentős kedvezménnyel regisztrálhatnak.

További információk a programról a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ honlapon olvashatók. 

A 62. Közgazdász-vándorgyűlésre regisztrálni ezen a linken lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr6518442703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása