Közgazdász-vándorgyűlés

Két hónap múlva közgazdász-vándorgyűlés!

2021. július 23. - MKT admin

honlapra_vgy.jpgMatolcsy György jegybankelnök, Domokos László számvevőszéki elnök, és Kaushik Basu, a Nemzetközi Közgazdasági Társaság volt elnöke, a Világbank korábbi vezető közgazdásza előadásával nem egészen két hónap múlva, szeptember 23-án kezdetét veszi az 59. Közgazdász-vándorgyűlés.

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Elnöksége a járványhelyzet okozta kockázatokat és bizonytalanságokat mérlegelve úgy határozott, hogy az idei konferenciát 2021. szeptember 23-24-én a tavalyihoz hasonlóan hibrid formában, élő internetes videókövetítéssel rendezi meg. Az élő videóstreamet a YouTube-on és a Facebookon ingyenesen követhetik majd figyelemmel az MKT tagjai és a gazdaság ügyei iránt érdeklődők.

A konferencia mindkét napján délelőtt három-három plenáris előadást, délután pedig két-két interaktív kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg az érdeklődők. A plenáris előadók között - Matolcsy György, Domokos László és Kaushik Basu mellett - már visszaigazolta részvételét Varga Mihály pénzügyminiszter, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója és Halmai Péter Széchenyi-díjas akadémikus, egyetemi tanár.

A konferencia mindkét napján délután két-két kerekasztal-beszélgetés járja körbe a gazdaság aktualitásait - különösen a pandémia hatásait és a kilábalás irányait. Idén is lesz Bankvezérek kerekasztala, valamint egy-egy kerekasztal-beszélgetéssel készülünk a járvány munkaerő-piaci és makrogazdasági-versenyképességi hatásairól, illetve megvitatjuk a 2021-2027-es időszak európai uniós fejlesztési forrásainak prioritásait - ez utóbbi téma különösen izgalmasnak ígérkezik.

Az 59. Közgazdász-vándorgyűlés plenáris programjának tervezete ide kattintva elérhető.

Akárcsak az elmúlt évben, idén is számos tematikus szekcióval készülnek a Magyar Közgazdasági Társaság szakosztályai: ezeket a szekcióprogramokat - előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket - augusztus végén és szeptember első felében rögzítjük, és a konferencia kezdetekor tesszük elérhetővé a rendezvény honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján. Ami már biztos: külön tematikus szekció járja körbe a járvány hatásait a foglalkoztatás térszerkezetére; Magyarország és az Európai Unió fejlesztés-stratégiai együttműködését a válság utáni évtizedben; valamint a különböző technológiai jövőképeket Magyarországon. Emellett a tervek szerint olimpiai bajnok(ok) részvételével értékeljük majd a tokiói olimpia tapasztalatait, valamint több kelet-közép-európai ország jegybanki alelnökeinek részvételével járjuk körbe az euró bevezetésének tapasztalatait, illetve kihívásait.

Az 59. Közgazdász-vándorgyűlés szekcióinak folyamatosan bővülő programja megtalálható a konferencia honlapján, ezen a linken.

Kapcsolódó linkek:
A Közgazdász-vándorgyűlés honlapja
A konferencia Facebook-oldala
Az MKT YouTube-csatornája

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr3516635136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása