Közgazdász-vándorgyűlés

Központi téma a klímaváltozás is!

2021. augusztus 24. - MKT admin

landscape-4684217_1920.jpgSokakra hatott sokkolóan az elmúlt hetekben az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) jelentése a klímaváltozás gyorsulásáról, közvetlen hatásairól és hosszabb távú következményeiről. A témával természetesen kiemelten foglalkozik az 59. Közgazdász-vándorgyűlés is!

A konferencia nyitó plenáris ülésén, 2021. szeptember 23-án délelőtt Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató, egyetemi tanár, a Közép-európai Egyetem Éghajlati és Fenntartható Energiapolitikai Kutatóközpontjának vezetője, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) harmadik munkacsoportjának alelnöke mutatja majd be a jelentés főbb megállapításait.

Emellett külön környezetgazdasági szekció foglalkozik majd - Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem professzor emeritusa, az MKT Környezetgazdasági Szakosztályának elnöke vezetésével - a klímaváltozás elleni küzdelem és az alkalmazkodás kérdéseivel, olyan szakértők részvételével, mint Bozó László meteorológus, akadémikus, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem egyetemi tanára; Csutora Mária, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára; Hetesi Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa és Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A pénzügyi szférában is egyre fontosabb szempont a környezeti fenntarthatóság. Ezt a kérdést járja majd körül a konferencia fenntarthatósági szekciója, olyan előadókkal, mint Kandrács Csaba MNB-alelnök, az MKT Fenntarthatósági Szakosztályának elnökségi tagja; Vízkeleti Sándor, az Amundi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, a BAMOSZ elnöke; valamint Kolozsi Pál Péter és Lóga Máté MNB-igazgatók. A szekció előadásait követően a zöld finanszírozás témájáról tőzsdén jegyzett vállalatok és zöldkötvény-kibocsátók képviselői beszélgetnek majd, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója, az MKT Fenntarthatósági Szakosztályának elnöke moderálásával.

A szekciók előadásait és panelbeszélgetéseit szeptember elején rögzítjük és az 59. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján, szeptember 23-án 10 órakor tesszük elérhetővé a konferencia honlapján.

A Magyar Közgazdasági Társaság a járványhelyzet okozta kockázatokat és bizonytalanságokat mérlegelve az idei konferenciát 2021. szeptember 23-24-én a tavalyihoz hasonlóan hibrid formában, élő internetes videóközvetítéssel rendezi meg. Az élő videóstreamet a YouTube-on és a Facebookon ingyenesen követhetik majd figyelemmel az MKT tagjai és a gazdaság ügyei iránt érdeklődők.

Az 59. Közgazdász-vándorgyűlés plenáris és szekcióelőadásai, valamint panelbeszélgetései megtekinthetők lesznek a konferencia honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen, és ugyanitt már megtalálható a vándorgyűlés folyamatosan bővülő, részletes programja is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr3516668974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása