Közgazdász-vándorgyűlés

Szakemberek a klímasemlegesség kulcskérdéseiről

2022. szeptember 06. - MKT admin

20220906_100623.jpgKlímasemlegessé tehető-e Európa? Mire van szükség és milyen hatással lesz a klímasemlegesség az energiaszektorra, a vállalatokra, a fogyasztókra? Ezekre a kérdésekre igyekeznek választ adni a 60. Közgazdász-vándorgyűlés környezetgazdasági szekciójának előadói. A kerekasztal-beszélgetést kedden délelőtt rögzítettük és a konferencia kezdetekor, szeptember 22-én 10 órától tesszük elérhetővé a vándorgyűlés honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

20220906_091631_edited.jpgAz MKT Környezetgazdasági Szakosztálya által szervezett szekció bevezető előadását Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára tartotta. Az ezt követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Csutora Mária, a Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézetének egyetemi tanára, az MKT Környezetgazdasági Szakosztályának elnöke; Kaderják Péter, a Zéró Karbon Központ vezetője, korábbi energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, a Magyar Energia Hivatal volt elnöke; valamint Vadovics Edina fenntarthatóéletmód-szakértő, a GreenDependent Intézet szakmai vezetője lesznek. A beszélgetést Harangozó Gábor, a Corvinus Fenntartható Fejlődés Intézetének egyetemi docense, az MKT Környezetgazdasági Szakosztályának titkára vezeti.

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában 2022. szeptember 22-23-án megtartandó konferencia helyszíni plenáris ülései és szekciói mellett - az elmúlt évek kedvező visszajelzéseket adó tapasztalatait továbbvíve - mintegy 8-10 kerekasztal-beszélgetést előre rögzítünk, olyan témákban, mint az klímasemlegesség, a Közös Agrárpolitika reformja, a precíziós mezőgazdaság aktualitásai, az egészségipari innovációmenedzsment, a lakáspiac trendjei... E beszélgetéseket ezekben a napokban rögzítjük és a konferencia kezdetekor, szeptember 22-én 10 órától tesszük elérhetővé a vándorgyűlés honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést. A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr7517925097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása