Közgazdász-vándorgyűlés

Fontos téma lesz a klímagazdaság

2015. július 28. - MKT admin

Csaknem végleges az Új Klímagazdaság című szekció programja is! Az előadások témáját idén nagyban meghatározza az év végi, párizsi ENSZ-klímacsúcs, a téma megközelítése pedig nem elsősorban környezetvédelmi szempontú, hanem az előadók sokkal inkább azt vizsgálják majd, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemnek milyen hatása van, illetve lehet a gazdasági növekedésre.

41.jpgA szekcióban előadást tart Tóth L. Ferenc nemzetközi klímaszakértő, Pogátsa Zoltán, a Nyugat Magyarországi Egyetem  egyetemi docense, Gyalai-Korpos Miklós, a Climate-KIC Közép-Magyarország Régiójának innovációs menedzsere, és Lados Mihály, az MTA KRTK osztályvezetője, az MKT Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének titkára, a felkért előadók között pedig ott van Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke is. A szekció elnöke Kerekes Sándor, a Kaposvári Egyetem és a BCE egyetemi tanára, az MKT Környezet-gazdaságtani Szakosztályának elnöke lesz.

Különösen érdekes lehet a témában a nemzetközi New Climate Economy projekt nemrégiben kiadott, második jelentése, amely azt veszi górcsú alá, hogy hogyan lehet finanszírozni a klímagazdaságra való átmenetet. A témában az MKT még az év elején egy rangos nemzetközi konferenciát szervezett a brit, a francia és a német nagykövetséggel közösen. Annak a konferenciának az előadásai - amolyan háttéranyagként a vándorgyűlési szekcióhoz - letölthetők, illetve megnézhetők-meghallgathatók a http://newclimateeconomy.blog.hu honlapon.

Az 53.Közgazdász-vándorgyűlés plenáris üléseinek és szekcióinak tervezett programja ide kattintva tekinthető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr57660082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása