Közgazdász-vándorgyűlés

A duális szakképzésről és felsőoktatásról

2016. szeptember 13. - MKT admin

dual_education.jpgDuális szakképzés és felsőoktatási képzés az Európai Unióban és Magyarországon - ezzel a címmel szervez idén közös szekciót az MKT Munkaügyi, valamint Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya az 54. Közgazdász-vándorgyűlésen, szeptember 16-án, pénteken 14 órától a kecskeméti Agóra Központban.

A munkaerőpiac folyamatait látva igencsak aktuális témát boncolgató szekció két fő előadója Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára, valamint Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnöke, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke lesz, a két előadást követően pedig két gyakorlati szempontú panelbeszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők. Mindkét panelben a duális képzési rendszerben együttműködő vállalatok és képző intézmények vezetői, szakértői kaptak helyet.

A duális felsőoktatási képzésről szóló kerekasztal-beszélgetés szakértő résztvevői Ailer Piroska (Pallas Athéné Egyetem), Szemerey Szabolcs (Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.), Szigeti Ádám (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Varga-Papp Szilvia (Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.), Gulyásné Csekő Katalin (Budapesti Gazdasági Egyetem) és Zsiga Zsolt (Siemens Zrt.) lesznek, a beszélgetés moderátora pedig Ferkelt Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem tanszékvezetője, az MNB Oktatásfejlesztési és Továbbképzési Főosztályának vezetője, az MKT Nemzetközi Gazdasági Szakosztályának elnöke lesz.

A szekcióülést egy másik panelbeszélgetés zárja. A szakképzésről szóló kerekasztal-beszélgetés résztvevői Németh Ákos (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.), Györgyi Zoltán (Debreceni Egyetem, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet), Sum István (SZTÁV Felnőttképző Zrt.), Zemplényi Adrienne (Alapvető Jogok Biztosának Hivatala) és Pető István (Kecskeméti Szakképzési Centrum) lesznek, a beszélgetést pedig Bagó József, a Belügyminisztérium szakmai tanácsadója, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke moderálja.

Az 54. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja ide kattintva olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr6711701539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása