Közgazdász-vándorgyűlés

A versenyképességről hazai és nemzetközi megközelítésben

2017. augusztus 23. - MKT admin

departure-2405991_1280.jpgA versenyképesség témakörét járja körbe rangos külföldi és hazai előadókkal az 55. Közgazdász-vándorgyűlés második napján, szeptember 8-án, pénteken 9 órától a Magyar Közgazdasági Társaság Versenyképességi Szakosztálya. A versenyképességi szekció ülésén - az MNB vezető közgazdásza, az MKT alelnöke, Palotai Dániel elnökletével - TAN Khee Giap professzor, az Asia Competitiveness Institute társigazgatója ázsiai versenyképességi mintákról, Christos Cabolis, az IMD World Competitiveness Center vezető közgazdásza a versenyképesség méréséről és Magyarország helyéről, Arkadiusz Kowalski, a Warsaw School of Economics Világgazdasági Kutatóintézet professzora pedig a V4 országok versenyképességének elemzéséről tart előadást.

A szekcióülés második felében hazai előadók osztják meg gondolataikat a hallgatósággal. Turóczy László gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkár a gazdaságtervezés versenyképességi szempontjairól, Monostori László, az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform elnöke, az MTA SZTAKI igazgatója a versenyképességi fordulathoz szükséges technológiai korszakváltásról, Baksay Gergely, az MNB költségvetési és versenyképességi elemzésekért felelős igazgatója és Horváth Gábor, a jegybank vezető közgazdasági szakértője a bankrendszer versenyképességének mérhetővé tételéről, Szatmári Péter, a Zsigmond Király Egyetem rektora pedig a felsőoktatás versenyképességéről értekezik majd.

A szekció teljes programja alatt szinkrontolmácsolás biztosított.

Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja ide kattintva elérhető.

A konferenciára regisztrálni ide kattintva lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr9112775216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása