Közgazdász-vándorgyűlés

Pénz- és tőkepiaci csúcs a vándorgyűlésen

2019. július 29. - MKT admin

money-1604921_1280.jpgA hazai pénz- és tőkepiacok felsővezetőinek csűcstalálkozójaként is aposztrofálható az 57. Közgazdász-vándorgyűlés pénzügyi szekciója: az idén 125 éves Magyar Közgazdasági Társaság Nagy Márton MNB-alelnök vezette Pénzügyi Szakosztálya idén is erős programot állított össze az MKT legnagyobb éves konferenciájára.

A konferencia pénteki szekciónapján - szeptember 6-án - reggel 9 órától a fenntartható bankrendszer ismérveiről folytat panelbeszélgetést Jelasity Radovan, az Erste Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója; Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, az MKT főtitkára; Vida József, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója; Balog Ádám, az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, az MKT alelnöke; Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese, Tóth Balázs, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója és - várhatóan - Simák Pál, a CIB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A bankvezérek után a tőkepiaci vezetőké lesz a pódium: Szeniczey Gergő, az MNB fogyasztóvédelemért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatója a tőkepiacokon várható trendekről kérdezi a szereplőket a 2019-es szabályozási változások tükrében. A panelbeszékgetés résztvevői: Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója, igazgatósági elnöke; Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója; Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója; Temmel András, a Befeketetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének főtitkára és Máté-Tóth István, a Budapesti Értékzőzsde Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A délután első felében az azonnali fizetési rendszer és az elektronikus fizetések ösztönzése lesz a küvetkező panelbeszélgetés témája, Bartha Lajos, az NNB pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója vezetésével. Ebben a panelben Kovalovszki Tamás, a K&H Bank Zrt. napi pénzügyekért, betétekért és befektetésekért felelős igazgatója; Foltányi Tamás, az ERSTE Bank Hungary Zrt. informatikai és operációs vezérigazgató-helyettese; Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója; Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója; Kiss Sándor, a Barion Payment Zrt. vezérigazgatója és Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója osztja meg gondolatait a témában a hallgatósággal.

A pénzügyi szekció zárásaként, szintén egy kerekasztal-beszélgetés keretében a Növekedés Kötvényprogram elindításának eddigi tapasztalatait vitatják meg a szakértők Nagy Viktória, az MNB Strukturált Finanszírozás Stratégiai Igazgatóság igazgatójának, az MKT Pénzügyi Szakosztályának elnökségi tagjának moderálásával. Ennek a beszélgetésnek a résztvevői: Bíró Balázs, a Delitte közép-európai régió pénzügyi tanácsadási üzletágának vezetője; Kazár András, az OTP Bank Nyrt. tőkepiaci tanácsadásért felelős vezetője; Oravecz Kinga, az ERSTE Bank Hungary Zrt. osztályvezetője; valamint Végh Richárd, a Budapesti Érzéktőzsde Zrt. vezérigazgatója.

A fenntarthatóság és a klímaváltozás okozta gazdasági, nemzetgazdasági és társadalmi kihívások adják a központi témáját az idén 125 éves Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) legnagyobb éves konferenciájának. Az 57. Közgazdász-vándorgyűlésre 800–900 szakembert vár 2019. szeptember 5. és 7. között a Nyíregyházi Egyetemre a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból az MKT. A háromnapos tanácskozás előadói között ott lesz Áder János köztársasági elnök, Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes is. A konferencia két plenáris és hét tematikus szekcióülésének mintegy 130 előadója a pénz- és tőkepiacok mellett olyan témákat jár majd körbe, mint a munkaerőhiány vagy éppen a klímaváltozás várható hatásai az agrárágazatban, de szó esik majd az Európai Unió aktualitásairól, az innovációról, a mesterséges intelligenciáról, a robotizációról, a startupok számára kedvező üzleti környezet feltételeiről, a sportgazdaságról vagy éppen a színházak fenntartható finanszírozásáról is.

Az 57. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja ide kattintva megtalálható.

A konferencia részvételi díjai itt találhatók.

A szálláslehetőségekről ezen az oldalon található bővebb indormáció.

Az esti kísérőprogramok leírása itt érhető el.

Regisztrálni egy on-line űrlap kitültésével ide kattintva lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr614985878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása