Közgazdász-vándorgyűlés

Az új fenntartható közgazdaságtanról a vándorgyűlésen

2022. július 20. - MKT admin

ufk.jpgÚj fenntartható közgazdaságtan címmel a közelmúltban látott napvilágot a Magyar Nemzeti Bank globális vitairata, amely kapcsán Matolcsy György jegybankelnök úgy fogalmazott, hogy az új jövőképek által irányított felzárkózásokat már csak a fenntarthatósági gondolat köré lehet szervezni. Erről a vitairatról szól majd a 60. Közgazdász-vándorgyűlés versenyképességi szekciója 2022. szeptember 23-án, pénteken 11 órától Szegeden.

A szekció bevezető előadását Baksay Gergely, az MNB közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke, az országos elnökség tagja tartja. A bevezetőt követő kerekasztal-beszélgetésben pedig a tervek szerint Csath Magdolna egyetemi tanár, az MKT Versenyképességi és Informatikai Szakosztályainak elnökségi tagja, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja; Bartus Gábor környezetgazdász, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára és Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója, Magyarország korábbi washingtoni nagykövete, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes professzora osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést.. A konferenciára már elfogadta a meghívást és megerősítette részvételét Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egyaránt. A konferenciára a regisztráció várhatóan július második felében indul. A tanácskozás folyamatosan bővülő programja elérhető a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr1817872765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása