Közgazdász-vándorgyűlés

A kiberfenyegetés gazdasági, pénzügyi hatásairól

2022. augusztus 17. - MKT admin

Kiberfenyegetés lehetséges gazdasági, pénzügyi hatásai és az ellenőrzés szerepe a védekezésben - ezzel a címmel szervez kerekasztal-beszélgetést a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen, 2022. szeptember 23-én, pénteken 10 órától Szegeden a Magyar Közgazdasági Társaság Ellenőrzési Szakosztálya.

A szekció bevezető előadását Gaidosch Tamás, a Nemzetközi Valutatalap (IMF) szenior kiberbiztonsági szakértője tartja majd (felvételről) a globális pénzügyi rendszer ellen végrehajtott kibertámadás-szimulációk eredményeiről. A keynote-ot követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői - Antal Lajos, a Deloitte partnere, a Central Europe Kiberbiztonsági szolgáltatások üzletágának vezetője; Smohay Ferenc, az ABT Hungária Tanácsadó Kft. partnere, a Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete (BEMSZ) elnöke; Szabó Lajos, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet igazgatója; valamint Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és a fintech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója - olyan témákat vitatnak meg, mint a kiberfenyegetések gazdasági és pénzügyi hatásai; a kiberfenyegetés üzleti kockázattá történő átértékelődése; a kibertámadások okozta, potenciális veszteségek és a védekezés az állami szektorban, valamint a pénz- és tőkepiacokon. Emellett szó lesz még a háború hatásairól, a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kibervédelmi stratégiáról, valamint az intézmények védelmének felelősségéről is. A beszélgetést Zsakó Enikő, az OTP Bank Nyrt. ügyvezetőigazgató-helyettese, az MKT Ellenőrzési Szakosztályának elnöke vezeti majd.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést. A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.

A konferenciára regisztrálni ezen a linken lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr9817903209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása