Közgazdász-vándorgyűlés

Monetáris politika magas inflációs környezetben

2023. szeptember 11. - MKT admin

man-76196_1920.jpgÚj egyensúly keresése – a magas inflációs környezet hatása a monetáris politikára. Ez lesz a témája a 61. Közgazdász-vándorgyűlés monetáris politikai szekciójának szeptember 22-én, pénteken 9 órától Egerben.

A szekció bevezető előadásait Takáts Előd, a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vezérigazgató-helyettesi tanácsadója, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának elnöke és Mohácsi Nagy Piroska, a London School of Economics and Political Science (LSE) vendégprofesszora, a Nemzetközi Valutaalap korábbi osztályvezetője és tanácsadója tartják majd. A bevezetőket követő kerekasztal-beszélgetéshez várhatóan csatlakozik még Kuti Zsolt, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatója is. A beszélgetést Banai Ádám, az MNB jegybanki eszköztárért, pénzügyi stabilitásért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának társelnöke vezeti majd.

A 61. Közgazdász-vándorgyűlés részletes szekcióprogramjai ezen a linken elérhetőek. A plenáris ülések menetrendje itt olvasható. A konferenciára regisztrálni ide kattintva lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr3118205307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása