Közgazdász-vándorgyűlés

Élő, online közvetítéseink a vándorgyűlésről

2023. szeptember 19. - MKT admin
yt_stream.jpgA közgazdász-vándorgyűlések történetében ma már hagyomány, hogy a konferencia plenáris üléseit, valamint a nagyobb érdeklődésre számot tartó szekciókat élőben közvetítjük a tanácskozás honlapján és a Magyar Közgazdasági Társaság YouTube-csatornájánIdén, a 61. Közgazdász-vándorgyűlésen sem lesz ez másként: az egri konferencia két napja alatt - vagyis szeptember 21-én, csütörtökön és 22-én, pénteken - egész nap figyelemmel követhetik közvetítéseinket az érdeklődők az online felületeinken.
 

Élő, online közvetítéseink a 61. Közgazdász-vándorgyűlésről:
 
2023. szeptember 21., csütörtök 10.00 óra
Nyitó plenáris ülés
Gazdaságpolitikai kerekasztal-beszélgetés Matolcsy György jegybankelnökkel, Varga Mihály pénzügyminiszterrel és Bod Péter Ákos közgazdász professzorral, az MKT alelnökével - Pleschinger Gyula MKT-elnök moderálásával; majd Windisch László számvevőszéki elnök előadása
Közvetlen YouTube-link: https://youtube.com/live/GNWCywpUu74
 
2023. szeptember 21., csütörtök 14.00 óra
Bankvezérek kerekasztala
Résztvevők: Egerszegi Ádám általános vezérigazgató-helyettes, MBH Bank Nyrt.; Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató, GRÁNIT Bank Zrt., az MKT főtitkára; Jelasity Radován elnök-vezérigazgató, Erste Bank Hungary Zrt., a Magyar Bankszövetség elnöke; Simák Pál elnök-vezérigazgató, CIB Bank Zrt. valamint Wolf László vezérigazgató-helyettes, OTP Bank Nyrt., az MKT alelnöke. Levezető elnök: Virág Barnabás alelnök, Magyar Nemzeti Bank, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnökségi tagja. Köszöntőt mond: Kolozsi Pál Péter jegybanki eszköztárért, devizatartalékért és kockázatkezelésért felelős igazgató, Magyar Nemzeti Bank, a Neumann János Egyetem MNB Tudásközpont Fenntartható Pénzügyek Központjának egyetemi docense, az MKT Pénzügyi Szakosztályának elnöke.
Közvetlen YouTube-link: https://youtube.com/live/rGXahm_rVig
 
2023. szeptember 21., csütörtök 16.00 óra
Előrejelzők fóruma - a magyar gazdaság középtávú kilátásai
Résztvevők: Palócz Éva vezérigazgató, Kopint Tárki Zrt., az MKT alelnöke; Balatoni András közgazdasági előrejelzésért és elemzésért felelős igazgató, Magyar Nemzeti Bank, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja; Kónya István egyetemi tanár, BCE Közgazdaságtan Intézet, a KRTK KTI tudományos tanácsadója, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja; valamint Virovácz Péter vezető elemző, ING Bank. Szekcióelnök: Halmai Péter akadémikus, egyetemi tanár, BME, NKE, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke.
Közvetlen YouTube-link: https://youtube.com/live/bFN-toyyptk
 
2023. szeptember 22., péntek 9.00 óra
Új egyensúly keresése – a magas inflációs környezet hatása a monetáris politikára
Résztvevők, előadók: Mohácsi Nagy Piroska vendégprofesszor, London School of Economics and Political Science (LSE), a Nemzetközi Valutaalap korábbi osztályvezetője és tanácsadója; Takáts Előd elnök, az MKT Monetáris Politikai Szakosztálya, a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) vezérigazgató-helyettesi tanácsadója; valamint Kuti Zsolt monetáris politikáért, pénzügyi elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank. A kerekasztal-beszélgetés moderátora: Banai Ádám jegybanki eszköztárért, pénzügyi stabilitásért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának társelnöke.
Közvetlen YouTube-link: https://youtube.com/live/_SurmPmT_8Q
 
2023. szeptember 22., péntek 11.00 óra
Az autóipar jövője, magyar esélyek
Bevezető előadás: Lepsényi István elnök, Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. igazgatósági elnöke, a Magyar Suzuki korábbi vezérigazgatója, a Knorr–Bremse Fékrendszerek Kft. korábbi ügyvezető igazgatója. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Kilián Csaba ügyvezető főtitkár, Magyar Gépjárműipari Egyesület, az ITDH korábbi befektetési igazgatója és vezérigazgatója; Vigh Zoltán ügyvezető igazgató, Jedlik Ányos Klaszter; valamint Tóth-Báló Tamás stratégiai vezető, Emobility Solutions Kft. Szekcióelnök: Galambos Tamás elnök, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya, a Kelso Capital Kft. ügyvezető igazgatója.
Közvetlen YouTube-link: https://youtube.com/live/ksy_D2MYKa4
 
2023. szeptember 22., péntek 14.00 óra
Záró plenáris ülés
Előadók: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter; Heiszler Gabriella elnök-ügyvezető, SPAR Magyarország, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnökségi tagja; valamint Valkó Gábor elnökhelyettes, Központi Statisztikai Hivatal
Közvetlen YouTube-link: https://youtube.com/live/u5evB3Azt-I

 

Az élő közvetítések mellett is érdemes lesz böngészni csütörtökön, már egészen a reggeli óráktól a 61. Közgazdász-vándorgyűlés honlapját, ekkor tesszük közzé ugyanis a tanácskozás kilenc előre rögzített szekciójának videófelvételeit. Az előre rögzített szekciókban szó lesz többek között az államháztartás finanszírozásának kihívásairól, a könyvkiadás és a könyvkereskedelem helyzetéről, a pénzügyi oktatás aktualitásairól, a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatokról, valamint az erdélyi startup ökoszisztéma példa értékű működésének tapasztalatairól is.

A konferencia teljes programja ide kattintva letölthető (pdf).

 
A konferenciát követő néhány napon belül a 61. Közgazdász-vándorgyűlés valamennyi szekciófelvétele elérhető lesz a honlapon, a YouTube-on, valamint meghallgatható lesz az MKT podcast-csatornáján.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr8118217525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása