Közgazdász-vándorgyűlés

Tom Sargent: az eszközár-buborékokról beszél majd

2017. augusztus 13. - MKT admin

A hollandok már az 1637-es tulipánválságból megtanulták, hogy az eszközár-buborékok - vagyis a piaci áraknak a valós értéktől elrugaszkodó, jellemzően spekulatív emelkedései - igazán veszélyes helyzeteket és nagyon fájdalmas eséseket tudnak teremteni. A fel-felfúvódó buborékok mégis, azóta is időről időre katasztrófával fenyegetnek a különböző piacokon...

Különösen izgalmasnak ígérkezik hát Thomas J. Sargent Nobel-díjas közgazdásznak, a racionális várakozások elmélete egyik úttörőjének a nyitó előadása a Magyar Közgazdasági Társaság 55. Közgazdász-vándorgyűlésén, szeptember 7-én, csütörtökön 14 órától Egerben. A New York-i Egyetem professzora ugyanis az eszközár-buborékokról osztja meg gondolatait a hallgatósággal a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves rendezvényén.

Thomas J. Sargent a Harvard Egyetemen doktorált, és az elmúlt évtizedekben tanított a többi között a Chicagói Egyetemen, a Stanfordon és a Princetonon, jelenleg pedig a New York-i Egyetem professzora. 1983 óta az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia tagja, és három évtizede a Stanfordon működő Hoover Institution kutatója. A közgazdasági Nobel-emlékdíjat Christopher A. Sims-szel közösen 2011-ben vehette át a makroökonómiai ok-okozatok területén folytatott empirikus kutatásaiért.

Sargent professzor elsősorban makroökonómiai, monetáris gazdasági és ökonometriai kérdésekkel és gazdasági idősorok elemzésével foglalkozik - ez utóbbi elemzései pedig, úgy tartják, legendásak...

Tom Sargent professzor honlapja

Tom Sargent adatlapja a Nobel-díj hivatalos oldalán

 

Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja
i
de kattintva elérhető.

On-line regisztráció:

regisztracio.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr3912746572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása