Közgazdász-vándorgyűlés

A hívószó: klaszterek

2015. augusztus 17. - MKT admin

admatis.jpgA régióban működő nagyvállalatok és kisebb vállalkozások helyzetével, problémáival és persze sikereivel foglalkozik a szeptember 4-én, pénteken délelőtt közgazdász-vándorgyűlés ipari és vállalkozási szekciója.

A szekcióban szereplő vállalkozások vezetői közül Kersten Hugo Bachmann, az egyik legnagyobb foglalkoztatónak számító Takata Safety Systems Hungary Kft. vezérigazgatója azt elemzi, hogy egy nagy japán autóipari beszállítónak milyen lehetőségeket kínált és kínál az ország egyik leginkább hátrányos helyzetű régiója, az Admatis Kft. ügyvezető igazgatója, Bárczy Pál pedig arra keresi a választ, hogy egy miskolci vállalatnak a klaszterstratégia milyen perspektívákat kínálhat a globális űriparban. Apropó, klaszterek: a szekcióülést egy kerekasztal-beszélgetés zárja a régióban működő klasztererek - köztük az autóipari, az informatikai és az űripari klaszter - milyen lehetőségeket kínál a vállalkozásoknak. A szekció elnöke Czakó Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának elnöke, társelnöke pedig Veresné Somosi Mariann, a Miskolci Egyetem Gazdálkodástudományi Karának dékánja lesz.

A vándorgyűlés részletes programja ide kattintva elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr757713690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása