Közgazdász-vándorgyűlés

Nobel-díjas előadó a vándorgyűlésen!

2017. július 21. - MKT admin

sargent.jpgThomas J. Sargent Nobel-díjas közgazdász, a racionális várakozások elméletének egyik úttörője lesz a nyitó előadója a Magyar Közgazdasági Társaság 55. Közgazdász-vándorgyűlésének. A New York-i Egyetem professzora és Matolcsy György jegybankelnök előadása nyitja meg ugyanis a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáját szeptember 7-én, csütörtökön 14 órától Egerben.

A konferencia nyitó plenáris ülésén előadást tart Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke, valamint Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója is. Az ülés levezető elnöke Pleschinger Gyula, az MKT elnöke, a Monetáris Tanács tagja, valamint Hegedüs Éva, az MKT főtitkára, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz.

Thomas J. Sargent a Harvard Egyetemen doktorált, és az elmúlt évtizedekben tanított a többi között a Chicagói Egyetemen, a Stanfordon és a Princetonon, jelenleg pedig a New York-i Egyetem professzora. 1983 óta az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia tagja, és három évtizede a Stanfordon működő Hoover Institution kutatója. A közgazdasági Nobel-emlékdíjat Christopher A. Sims-szel közösen 2011-ben vehette át a makroökonómiai ok-okozatok területén folytatott empirikus kutatásaiért.

Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan frissülő és bővülő programja ide kattintva elérhető. A konferenciára a regisztráció napokon belül indul!

(Fotó: economics.rice.edu)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr1912677603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása