Közgazdász-vándorgyűlés

A gazdaságpolitikáról - négy témakörben

2017. augusztus 27. - MKT admin

gazdpol.jpgKiváló kutatókkal, négy nagy, önálló blokkban tárgyalja meg a versenyképesség és a gazdaságpolitika aktuális kérdéseit az 55. Közgazdász-vándorgyűlés gazdaságpolitikai szekciója szeptember 8-án, pénteken Egerben.

Az első blokkban, 9 órától a gazdasági növekedés kérdéskörét járja körül Laczkó Tihamér szakosztályi titkár vezetésével Kónya István, az MTA KRTK tudományos főmunkatársa, Világi Balázs, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője és Várpalotai Viktor, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető-helyettese, majd a délelőtti kávészünet után, már a Szent István Egyetem egyetemi tanára, Muraközy László elnökletével az exportorientáció és a külgazdaság aktuális kérdéseit vitatja meg Vakhal Péter, a Kopint-Tárki Zrt. tudományos főmunkatársa, Oblath Gábor, az MTA KRTK KTI tudományos főmunkatársa és Koppány Krisztián, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense.

Délután szintén két tematikus blokkal folytatódik a gazdaságpolitikai szekció programja. 14 órától a munkaerőpiac helyzetéről, a bérekről és az oktatásról szólnak az előadások az MTA KRTK tudományos tanácsadója, Köllő János, az MTA KRTK tudományos főmunkatársa, Horn Dániel és a KSH Népességtudományi Kutatóintézet igazgatója, Spéder Zsolt tolmácsosában. Ennek a humánerőforrással foglalkozó blokknak a levezető elnöke Horváth Áron, az ELTINGA Ingatlanpiaci Kutatóközpont vezetője lesz.

A szekció záró blokkja a MOL-csoport vezető közgazdászának, Horváth Ágnesnek a vezetésével az energetika trendjeit vizsgálja majd. E blokk szakértő előadói között ott lesz Pletser Tamás, az Erste Bank Zrt. szenior elemzője, Kelemen Béla, az Európai Kőolajfinomítók Szövetségének elnöke és Csapó Róbert energetikai szakértő is.

Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja ide kattintva elérhető.

A konferenciára regisztrálni ide kattintva lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr912783930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása