Közgazdász-vándorgyűlés

Rangos előadók a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen

2022. július 15. - MKT admin

plenaris.jpg

Matolcsy György, Csányi Sándor, Navracsics Tibor, Varga Mihály – valamennyien megerősítették már a részvételüket a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáját – két év után ismét személyes részvétellel – 2022. szeptember 22–23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a Magyar Közgazdasági Társaság.

Matolcsy György jegybankelnök és Csányi Sándor OTP-elnök előadása nyitja majd 2022. szeptember 22-én 10 órától a 60. Közgazdász-vándorgyűlést! A jegybank elnökét a 2016-os kecskeméti konferencia óta valamennyi közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésének közönsége hallhatta – az elmúlt két évben az online térben is. Az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója pedig – aki 2002 és 2008 között a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke is volt – legutóbb a 2015-ös miskolci közgazdász-vándorgyűlésen tartott egy emlékezetes előadást a bankszektor kilátásairól a bankadó árnyékában. Mellettük az idei konferencia nyitó plenáris ülését reményeink szerint Windisch László, az Állami Számvevőszék nemrégiben megválasztott elnöke – az MKT Fenntarthatósági Szakosztályának elnökségi tagja – tiszteli majd meg előadásával.

Legalább ennyire rangos lesz az idei konferencia záró programja is 2022. szeptember 23-án, pénteken 14 órától! A záró plenáris ülés első előadását – ugyancsak hagyományosan – Varga Mihály pénzügyminiszter tartja majd. Őt a reményeink szerint Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa követi majd az EU bővítésének kihívásairól. A plenáris előadások sorát Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az egyetem korábbi rektora zárja majd. A konferencia tematikus szekcióinak előadói között ott lesz például Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, az Európai Bizottság korábbi magyar tagja; Juhász Endre, az Európai Unió Bíróságának korábbi magyar tagja, volt Európa-ügyi miniszter; Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter; Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára, több bank és pénzintézet első számú vezetője; pénz- és tőkepiaci elemzők, vállalatvezetők - és így tovább.

A 60. Közgazdász-vándorgyűlésre mintegy 700–900 résztvevőt vár a Kárpát-medencéből a Magyar Közgazdasági Társaság. A konferencia két plenáris ülése mellett négy párhuzamos teremben tematikus szekcióüléseket hallgathatnak majd meg a résztvevők, többek között az Európai Unió gazdaságpolitikai útkereséséről, az államháztartás helyzetéről, a munkaerőpiac feszültségeiről, az élelmiszerellátás biztonságáról, a platformgazdaság lehetőségeiről – és így tovább. A konferencia programját emellett – az elmúlt évekhez hasonlóan – számos előre rögzített, tematikus kerekasztal-beszélgetés gazdagítja majd az egészségügy gazdasági kérdéseitől a kultúrafinanszírozáson át a klímagazdaság aktualitásaiig.

A 60. Közgazdász-vándorgyűlésre a regisztráció hamarosan elindul. A konferencia folyamatosan bővülő programja és a regisztrációval kapcsolatos információk megtalálhatók a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr7117883887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása