Közgazdász-vándorgyűlés

Az EIB vezető közgazdásza a vándorgyűlésen

2022. augusztus 05. - MKT admin

laurent_maurin.jpgAz Európai Beruházási Bank (EIB) közgazdasági osztályának vezető közgazdászával, Laurent Maurinnal bővült a 60. Közgazdász-vándorgyűlés plenáris előadóinak névsora! Az EIB szakembere Matolcsy György jegybankelnökkel, Csányi Sándor OTP-elnökkel és Windisch László ÁSZ-elnökkel együtt osztja meg gondolatait a hallgatósággal a konferencia nyitó plenáris ülésén, 2022. szeptember 22-én Szegeden.

Laurent Maurin az Európai Unió gazdaságának állapotáról és a közösség előtt álló kihívásokról beszél majd előadásában. (Ugyanezt a témát elemzi majd részleteiben tovább kiváló hazai szakértőkkel a konferencia európai uniós szekciója szeptember 23-án, pénteken reggel.)

Laurent Maurin az EIB vezető közgazdászaként elsősorban a makroszintű pénzügyi feltételeknek és a vállalatok finanszírozáshoz való hozzáférésének az elemzéséért felelős. A vállalati befektetésekkel, a határokon átnyúló pénzügyi áramlásokkal, a hitelkínálattal, az európai pénzügyi rendszerrel és az európai szakpolitikák kombinációjával kapcsolatos elemzési kérdésekkel foglalkozik.

Mielőtt az EIB-hez csatlakozott, az Európai Központi Bank Közgazdasági Főigazgatóságán különböző pozíciókat töltött be. Számos tanulmányt publikált különböző szakfolyóiratokban a nemzetközi pénzügyekről, a banki kiigazításról, a monetáris politika transzmissziójáról vagy éppen a gazdaság hitelkínálati feltételeinek elemzéséről.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést. A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.

A konferenciára regisztrálni ezen a linken lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr3917901245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása