Közgazdász-vándorgyűlés

Race to Zero – a zéró kibocsátás felé

2022. szeptember 13. - MKT admin

20220913_131321_edited.jpgAz ENSZ Race to Zero kezdeményezése ma a klímaváltozás visszaszorítását célzó, egyik legjelentősebb globális törekvés, amelynek célja, hogy 2050-re a lehető legtöbb ország, város és cég váljon karbonsemlegessé. A kezdeményezéshez eddig 31 régióból több mint 700 város, 600 felsőoktatási intézmény és több mint 3000 cég csatlakozott világszerte - így Magyarországon is.

A kezdeményezés magyarországi céljairól és eddigi tapasztalatairól szervezett kerekasztal-beszélgetést - a 60. Közgazdász-vándorgyűlés részeként - az MKT Informatikai Szakosztálya. A beszélgetés résztvevői: Kocsis Krisztina, a Budapesti Brit Nagykövetség senior policy officere; Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) igazgatója és Árkossy Máté, az Okos Jövő Innovációs Klaszter klasztermenedzsere. A beszélgetést Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. csoportszintű technológiai innovációs igazgatója, az MKT Informatikai Szakosztályának elnökségi tagja vezette.

A beszélgetést hétfőn délután rögzítettük az MKT közösségi terében, az érdeklődők pedig szeptember 22-én 10 órától nézhetik és hallgathatják meg a konferencia honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában 2022. szeptember 22-23-án megtartandó, 60. Közgazdász-vándorgyűlés helyszíni plenáris ülései és szekciói mellett - az elmúlt évek kedvező visszajelzéseket adó tapasztalatait továbbvíve - 9 kerekasztal-beszélgetést előre rögzítünk, olyan témákban, mint az klímasemlegesség, a Közös Agrárpolitika reformja, a precíziós mezőgazdaság aktualitásai, az egészségipari innovációmenedzsment, a lakáspiac trendjei... E beszélgetéseket ezekben a napokban rögzítjük és a konferencia kezdetekor, szeptember 22-én 10 órától tesszük elérhetővé a vándorgyűlés honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést. A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr3417930589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása