Közgazdász-vándorgyűlés

Vándorgyűlés: videók, előadások, sajtóbeszámolók

2017. szeptember 12. - MKT admin

img_1681.jpgSikerrel zárult a Magyar Közgazdasági Társaság 55. Közgazdász-vándorgyűlése szeptember 9-én Egerben. A "legek vándorgyűlésén", a konferencia három napja alatt két plenáris és 17 szekcióülés keretében több mint 160 előadó osztotta meg gondolatait a csaknem 900 fős hallgatósággal. Így mind a résztvevők, mind az előadók, mind pedig a szekciók számát tekintve rekordokat döntött a konferencia.

A tanácskozás szeptember 7-i nyitó plenáris ülésén - az MKT történetében először - Nobel-díjas közgazdász volt a vendégünk. Thomas J. Sargent professzort és Matolcsy György jegybankelnököt telt ház, több mint félezres közönség fogadta a Hotel Eger & Park konferenciatermében. Az élő videóstreamünket pedig több százan követték figyelemmel a konferencia Facebook-oldalán. Az érdeklődés nagyságát jelzi, hogy a vándorgyűlés honlapján az elmúlt 30 napban mintegy 7 ezer látogató 7900 alkalommal összesen 18 és félezer oldalletöltést produkált.

Idén is számottevő volt a sajtó érdeklődése: a konferenciáról szóló tudósításokból egy korántsem teljes válogatás megtalálható a vándorgyűlési honlap SAJTÓ menüpontja alatt.

A konferencián készült fotókból egy válogatást tettünk közzé a honlap FOTÓK menüpontja alatt. További fotógalériák a konferencia FACEBOOK-oldalán találhatók.

Az élő streammel sugárzott előadások videóanyaga megtekinthető-meghallgatható a VIDEÓK menüpont alatt.

Az ELŐADÁSOK menüpont alatt pedig pdf formátumban már letölthető a vándorgyűlés előadásainak többsége. A letölthető előadások állományát folyamatosan bővítjük.

Zárszavában Pleschinger Gyula, az MKT elnöke bejelentette, hogy a következő, 56. Közgazdász-vándorgyűlést 2018 szeptemberében Debrecenben rendezi meg a Magyar Közgazdasági Társaság.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr3912825114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása