Közgazdász-vándorgyűlés

61. Közgazdász-vándorgyűlés: indul a regisztráció!

2023. július 17. - MKT admin

vgy_honlapra.jpgKülönleges plenáris programra készülhetnek a 61. Közgazdász-vándorgyűlés résztvevői: a konferencia nyitó plenáris ülésén Matolcsy György jegybankelnök, valamint Varga Mihály magyar és Horváth Mihály szlovák pénzügyminiszter egy kerekasztal-beszélgetés keretében vitatják meg a gazdaságpolitika aktuális kérdéseit. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciájára – amelynek 2023. szeptember 21–22-én Eger ad otthont – mintegy 700 kárpát-medencei magyar közgazdászt vár a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT).

Hat év után tér vissza Egerbe a közgazdász-vándorgyűlés: legutóbb, 2017-ben Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász előadásának örülhetett itt a konferencia közönsége. Neves előadókban és gazdag szakmai programban idén sem lesz hiány: két plenáris és 16 helyszíni szekcióülés várja majd a résztvevőket Heves vármegye székhelyén. A nyitó plenáris ülés előadói között ott lesz Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke is, a pénteki, záró plenáris ülés központi témáját pedig az infláció adja majd: erről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter; Valkó Gábor, a KSH elnökhelyettese; Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezetője, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnökségi tagja; valamint Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az MTA doktora, az MKT alelnöke osztja majd meg gondolatait a hallgatósággal.

A nyitó és a záró plenáris ülésen felül a közgazdász-vándorgyűlés 16 helyszíni, tematikus szekcióban tárgyalja majd a poszt-covid időszak, a háború, az energiaválság és a mesterséges intelligencia okozta gazdasági kihívásokat. A két nap alatt négy teremben párhuzamosan zajlanak majd a szekcióülések a makrogazdaság, a pénz- és tőkepiacok, a vállalati versenyképesség és innováció, valamint a demográfia és az európai integráció témakörében. A szekciókban szó esik majd a magyar gazdaság középtávú kilátásairól, a mesterséges intelligenciáról, a hazai borágazat helyzetéről és a népszámlálás első eredményeiről, a sportközgazdasági szekcióban pedig – immár hagyományosan – olimpiai bajnokokkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. A szekciók előadói között ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői, neves gazdaságkutatók, elemzők, a Magyar Nemzeti Bank és a különböző minisztériumok felsővezetői egyaránt. A vándorgyűlés programját idén is mintegy tucatnyi előre rögzített szekció egészíti ki – ezek videófelvételét a konferencia kezdetekor teszi közzé a konferencia honlapján a Magyar Közgazdasági Társaság.

A konferenciára az MKT tagjai jelentős, az éves tagdíjukat meghaladó kedvezménnyel regisztrálhatnak. A regisztrációs díjakról ezen a linken található bővebb információ. A foglalható szállodákról ide kattintva lehet bővebben olvasni. A konferencia csütörtök esti kísérőrendezvényének programja itt található.

A Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezete a 61. Közgazdász-vándorgyűlés előestéjén, szeptember 20-án, szerdán 18 órától egy kötetlen közös, ráhangoló programra invitálja mindazokat, akik már szerdán megérkeznének Egerbe. A borkóstoló programja és regisztrációs linkje ide kattintva érhető el.

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésre regisztrálni a https://forms.gle/DuYaPBn3o3533EUu9 linken lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/api/trackback/id/tr8918166874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása